03 Μαΐου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας

Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας


  


      Η Παγκόσμια Ημέρα Ελευθεροτυπίας καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Ένωσης Εφημερίδων (ΠΕΕ) και από το 1993 γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Μαΐου, σε ανάμνηση της Διακήρυξης του Βίντχουκ, μία έκκληση ελευθεροτυπίας που υπέγραψαν αφρικανοί δημοσιογράφοι το 1991 για ελεύθερα, ανεξάρτητα και πλουραλιστικά Μ.Μ.Ε.

ΓΛΕΝΤΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ


ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, 7 ΜΑΙΟΥ 2013, ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΕΛΕΥΚΕΙΑ(ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ) ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ SELEYKOS PALACE .

Ήθη και έθιμα της Μ. Παρασκευής


Ήθη και έθιμα της Μ. Παρασκευής

   Η Μεγάλη Παρασκευή είναι ημέρα αφιερωμένη στην Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου και στην Ακολουθία του Επιταφίου. Ο λαός ζει με κατάνυξη το θείο δράμα, ενώ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας αναβιώνουν έθιμα με πιο συνηθισμένο το κάψιμο του Ιούδα. 

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Θ. Βέγγος

Σαν σήμερα «έφυγε» ο Θ. Βέγγος








    

    Ένας από τους πιο δημοφιλείς κωμικούς του ελληνικού κινηματογράφου. Ταυτίστηκε με την εικόνα του αεικίνητου ανθρώπου («τρέχω σαν τον Βέγγο»), ενώ η ατάκα του «καλέ μου άνθρωπε!» τον χαρακτήρισε προσωπικά, καθώς ξεχώρισε για το ήθος και τη σεμνότητά του. 

ΟΡΓΗ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΙΕΡΙΑ : Ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Ανατολικού Ολύμπου καταγγέλλει το κλείσιμο της εξόδου Σκοτίνας από Λάρισα



Άλλη μια μεγάλη επιτυχία των αιρετών πολιτικών της Πιερίας!!!!!
Μετά από τα παράπλευρα διόδια της Λεπτοκαρυάς, την εγκατάλειψη και την αδιαφορία για το λιμάνι του Πλαταμώνα, την εξέλιξη στο θέμα του βιολογικού καθαρισμού του δήμου Δίου-Ολύμπου που έχει περίπου 12 χρόνια να μπει σε πλήρη λειτουργία, την εγκατάλειψη του κάστρου του Πλαταμώνα, τον εγκλωβισμό όλου του παραλιακού μετώπου στην Κτηματολόγιο υπηρεσία που ενώ υπήρχαν ιδιοκτησίες χάραξαν την ζώνη αιγιαλού μέσα από ιδιοκτησίες ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες περιοχές τις εξαίρεσαν, γιατί άραγε; 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΗΜΕΡΟΝ ΚΡΕΜΑΤΑΙ ΕΠΙ ΞΥΛΟΥ

1Του Λάμπρου Κ. Σκόντζου, Θεολόγου Καθηγητού

(Θεολογικό σχόλιο στο περιεχόμενο και το νόημα της Μεγάλης Παρασκευής)

"Τη Αγία και Μεγάλη Παρασκευή τα άγια και σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού επιτελούμεν΄ τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας, την πορφυράν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλους, την λόγχην και προ πάντων τον σταυρόν και τον θάνατον, α δι’ ημάς κατεδέξατο΄ έτι Δε και την του ευγνώμονος ληστού, του συσταυρωθέντος αυτώ, σωτήριον εν τω σταυρώ ομολογίαν".