19 Μαΐου 2013

«Δεν περιμένουμε σεισμό πάνω από 6 R»


Την εκτίμηση ότι «η Θεσσαλονίκη δεν ανήκει στις περιοχές όπου υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθεί σεισμός πάνω από 6 Ρίχτερ την επόμενη δεκαετία» διατυπώνει ο ομότιμος καθηγητής γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) Βασίλης Παπαζάχος, με αφορμή την παρουσία του σε ημερίδα της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» για την αντισεισμική θωράκιση της πόλης.

Ισοβίτης δημόσιος υπάλληλος



Έξι χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του σε τρις ισόβια και επιπλέον 15 χρόνια κάθειρξη για την πολύκροτη υπόθεση του Παντείου ο προϊστάμενος του λογιστηρίου του Ιδρύματος, Αναστάσιος Κουτσοδημητρόπουλος, εξακολουθεί να είναι ακόμη και σήμερα τυπικά δημόσιος υπάλληλος. 

Ιδεολογία, Όραμα για μια ανοιχτή ΟΝΝΕΔ. ( φωτό από την προσωπική εκδήλωση του υποψήφιου)
















Το κείμενο και οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την προσωπική εκδήλωση του υποψηφίου τηςΟΝΝΕΔ Ασημακόπουλου

28, 29 και 30 ΙΟΥΝΙΟΥ: 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ


28, 29 και 30 ΙΟΥΝΙΟΥ: 33ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων διοργανώνει το 33ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια.

«Οι Σαρακατσάνοι είναι αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού έθνους»


«Οι Σαρακατσάνοι είναι αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού έθνους»

Η βουλγαρική εφημερίδα «24 Часа» γράφει για το ζήτημα της εθνότητας των Σαρακατσάνων που υπάρχουν και στη Βουλγαρία.
«Το ζήτημα της εθνότητας των Σαρακατσάνων ήταν αβέβαιο πριν από πολλά χρόνια, μετά, όμως, από εκτεταμένες μελέτες ενός αριθμού επιστημόνων Ευρωπαίων και ερευνητών αποδείχθηκε ότι, σαφώς, οι Σαρακατσάνοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού έθνους, και ως εκ τούτου δεν έχουν καμία σχέση με τις άλλες εθνοτικές ομάδες.